Jouw coach

Mijn naam is Rick en misschien vraag je je af, wat ik voor jou als coach kan betekenen. Ik ben lang zoekende geweest, naar wat ik nu echt wil in het leven. Privé ben ik heel tevreden, maar op werkgebied bestond er jarenlang twijfel (herkenbaar?). Na mijn studie economie kwam ik erachter dat deze richting niet mijn roeping was. Ik miste de connectie met mensen en verlangde naar iets heel anders.

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten.” – Tony Robbins

Ik besloot mij te laten omscholen tot leerkracht. In twee jaar tijd haalde ik mijn bevoegdheid en mocht ik voor de klas. Nu met ruim 12 jaar onderwijservaring later, heb ik geleerd om echt snel te kunnen schakelen, goed te luisteren, maar vooral nooit op te geven met iemand; ook al stelt een leerling 10 keer dezelfde vraag. Hoe kan ik zo’n leerling alsnog helpen? Waar heeft dat kind behoefte aan? De zoektocht naar antwoorden op dit soort vragen heb ik altijd als een prachtige uitdaging gezien.

lesgeven —> begeleiden —> coachen

Inmiddels kreeg ik steeds meer voldoening uit de individuele “coaching” van leerlingen. Ik besloot om naast het werken in het basisonderwijs een opleiding tot professioneel coach te volgen bij de TC Academy. Een onderdeel van de opleiding was het verzorgen van een compleet coachtraject. Dit vond ik een geweldige ervaring en ik wist dat ik er niet meer om heen kon: coaching is mijn roeping!

Ik besefte dat fulltime voor de klas staan, uiteindelijk mijn ultieme droom in de weg zou staan. Het opzetten van een coachingspraktijk was moeilijk te combineren met mijn huidige werk. Het moest dus anders! Ik besloot een dag minder te werken en die dag te gebruiken voor studie en stages, maar al snel was ik ook in mijn andere vrije (avond)uren gepassioneerd met mijn opleiding bezig. Ik werkte keihard om mijn coachingspapiertje te halen. Hoe trots ik ook was op mijn coachingsdiploma, de combinatie werk en studie was te veel; ik was mezelf even kwijtgeraakt onderweg.

Lef om te leven

Om mijzelf te herpakken besloot ik nog één andere wens in vervulling te laten gaan: reizen! Alleen in een onbekende wereld, jezelf tegenkomen, andere culturen tegenkomen en lezen. In 6,5 maand reizen door Zuid Amerika heb ik rust gevonden en ben ik klaar voor mijn mooiste uitdaging:

  • Ik wil jou begeleiden, ook al zit je helemaal vast
  • Ik wil jouw reisleider zijn en help je richting te zoeken
  • Ik wil jou coachen, omdat ik jou het mooiste leven gun!

Nu als coach wil ik graag jouw luisterend oor zijn en ik beloof kritische vragen te stellen en niet op te geven; ook al kom je er zelf even niet uit. Ik ben er voor je!